J van de Plas | Historie
14674
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14674,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Acht generaties timmerlieden van de Plas

Sinds 1754 hanteren in het Brabantse Udenhout al acht generaties van de Plas de timmermanshamer. Destijds was Hendrik van de Plas wagenmaker van beroep aan de Oude Bosschebaan in Udenhout. Zijn achterkleinzoon Adrianus bouwde in 1860 een woonhuis aan de Udenhoutse Kreitenmolenstraat. Op het achterliggende terrein vestigde hij zijn timmerfabriek. In de werkplaatsen op dit perceel werden tot 2015 de meest fantastische timmerwerken uitgevoerd voor zowel renovatie als restauratie.

 

Veel nationale monumentale panden, historische bouwwerken, kerken en kastelen zijn door de jaren heen voorzien van timmerwerken zoals trappen, deuren, kozijnen en luiken. Op deskundige wijze gemaakt en vormgegeven door deze Brabantse onderneming.

Het gebruik van duurzame materiaalsoorten zoals Frans eiken en andere hoogwaardige harde houtsoorten, in combinatie met de verwerking daarvan door ervaren medewerkers, garandeert een kwalitatief hoogstaand eindresultaat.

 

Naast restauratie werkzaamheden werken wij steeds meer aan grotere herbestemmings- en nieuwbouwprojecten.

 

Het bedrijf wordt sinds 2005 voortgezet door Rolf van de Plas, de achtste generatie van de familie Van de Plas. In januari 2015 heeft het bedrijf na ruim 150 jaar de Kreitenmolenstraat verlaten. Het bedrijf is nu gevestigd aan de Energieweg 11 te Udenhout.