J van de Plas | Renovatie
14686
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14686,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Renovatie

Renovatie is een breed begrip. Feitelijk betreft renovatie het in goede staat herstellen en gedeeltelijk vernieuwen van een gebouw. De renovatie opdrachten die wij uitvoeren variëren van het leveren van nieuwe ramen in bestaande kozijnen tot het compleet vernieuwen van alle kozijnen. Wij voeren deze werkzaamheden uit voor zowel particulieren als bedrijven.

 

Bij een renovatie mogen we met behulp van nieuwe technieken verbeteringen doorvoeren. Daarbij kan gedacht worden aan isolerend glas, verbeteringen in tochtwering of toepassing van andere hoogwaardigere houtsoorten. Daarbij steven wij er altijd naar het timmerwerk aan te laten sluiten bij de bouwstijl en tijdgeest van het pand. Zo verdient een ‘jaren 20 pand’ ramen, deuren en kozijnen die esthetisch passen in de stijl van de jaren 20, de meeste moderne technieken zijn dan niet gepast. Hier ligt ons specialisme.

 

Met onze kennis kunnen wij geveltimmerwerk laten voldoen aan de moderne eisen zonder afbreuk te doen aan vormgeving en uitstraling. Als specialist in renovatie en onderhoud maken we altijd maatwerk en blijven we continue verrassen met doordachte praktische oplossingen.

Herbestemming

Herbestemming van bestaande gebouwen is erg actueel. Bij herbestemming krijgen bestaande panden een nieuwe functie. Veel van deze panden hebben een monumentale waarde zoals kerken, kloosters, oude fabrieken of kantoorpanden.

 

Wij hebben de laatste jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van herbestemming. Bij deze projecten komen onze kennis van restauratie en renovatie heel mooi samen. Door het monumentale karakter moet er bij herbestemming sterk rekening worden gehouden met de uitstraling van het pand. Daarnaast dient het gebouw door de nieuwe bestemming vaak wel te voldoen aan moderne bouweisen (isolatiewaarden, brandeisen, inbraakwerendheid, luchtbehandeling etc.).

 

Voldoen aan een combinatie van al deze wensen en daarbij de esthetiek niet uit het oog verliezen, dat maakt deze projecten zo uniek. Een werkgebied waarbinnen wij ons prima thuis voelen en dat ons op het lijf is geschreven.