J van de Plas | Restauratie
14693
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14693,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Restauratie

Op het gebied van bijzonder timmerwerk zijn wij een specialist bij uitstek. In een branche die zich voornamelijk is gaan toeleggen op standaardisatie en massaproductie zijn wij ons juist blijven onderscheiden door vakmanschap.

 

Bij restauratie timmerwerk is kennis vereist van specifiek materiaalgebruik en bijzondere technieken. Als restauratiespecialist maken we altijd maatwerk en blijven we continue verrassen met doordachte praktische oplossingen.

 

Als lid van de vereniging Timmerwerk Restauratie (VTR) zijn we een erkend restauratie timmerbedrijf en hebben we de kennis en het vakmanschap in huis om elk stukje erfgoed de uitstraling van weleer te geven en voor de toekomst te bewaren. VTR-leden zijn door de rijksoverheid gecertificeerd en worden hierbij jaarlijks doormiddel van audits getoetst.

Herbestemming

Herbestemming van bestaande gebouwen is erg actueel. Bij herbestemming krijgen bestaande panden een nieuwe functie. Veel van deze panden hebben een monumentale waarde zoals kerken, kloosters, oude fabrieken of kantoorpanden.

 

Wij hebben de laatste jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van herbestemming. Bij deze projecten komen onze kennis van restauratie en renovatie heel mooi samen. Door het monumentale karakter moet er bij herbestemming sterk rekening worden gehouden met de uitstraling van het pand. Daarnaast dient het gebouw door de nieuwe bestemming vaak wel te voldoen aan moderne bouweisen (isolatiewaarden, brandeisen, inbraakwerendheid, luchtbehandeling etc.).

 

Voldoen aan een combinatie van al deze wensen en daarbij de esthetiek niet uit het oog verliezen, dat maakt deze projecten zo uniek. Een werkgebied waarbinnen wij ons prima thuis voelen en dat ons op het lijf is geschreven.