J van de Plas | Klooster Mariënbosch Nijmegen
15049
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15049,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Klooster Mariënbosch Nijmegen

Opdrachtgever

Hazenberg Bouw BV

Fotografie

Gerard Verschooten / Han Hermkens Fotostudio Image&Motion

Datum
Categorie
Herbestemming
Over dit project

De herbestemming van het klooster Mariënbosch in Nijmegen is voltooid. Het voormalig klooster en pensionaat Mariënbosch is gebouwd in 1923-1924.

In totaal zijn in dit voormalige klooster 347 zelfstandige wooneenheden voor studenten gerealiseerd. Daarvan zijn 135 eenheden gerealiseerd in het historisch waardevolle klooster waarbij het oorspronkelijke karakter van het klooster en pensionaat zoveel mogelijk is gehandhaafd. De gangstructuur is daar waar mogelijk behouden en de nieuwe indeling past exact in de bestaande structuur. Wij hebben voor het bestaande klooster alle nieuwe binnen- en buitenkozijnen geleverd. Een mooie uitdaging aangezien het pand aan alle moderne eisen mbt wooncomfort, veiligheid en energiezuinigheid moest voldoen zonder dat dit ten kosten zou gaan van de karakteristieke buitengevels.

Aan het bestaande pand is tevens een nieuwe vleugel gebouwd met een capaciteit voor 212 studenten. Voor deze nieuwbouw hebben wij alle binnenkozijnen en stelkozijnen geleverd.