J van de Plas | Hollandse Manege
15419
post-template-default,single,single-post,postid-15419,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Hollandse Manege

Hollandse Manege

 

‘RESTAURATIE HOLLANDSE MANEGE’

In Amsterdam staat de oudste rijschool van Nederland, de Hollandsche Manage. Dit rijksmonument werd in 1882 gebouwd naar voorbeeld van de Spaanse rijschool in Wenen.
Eind 2018 is het gebouw aangekocht door Stadsherstel Amsterdam. Door jarenlang gebrek aan gedegen onderhoud is een grootscheepse restauratie nodig om dit prachtige gebouw in zijn oude luister te herstellen. VTR-lid Timmerfabriek J. van de Plas BV uit Udenhout heeft aan dit bijzondere project meegewerkt. Zij hebben de paneeldeuren, architraven, getoogde buitenkozijnen, brandwerende deuren en kozijnen, opgeklampte buitendeuren en de dakkapellen gemaakt. Een waar stukje vakmanschap!

www.timmerwerkrestauratie.nl